El Cafetó fa costat als Vilabots i vol felicitar-los pel seu treball. Aquest any s’han tornat a classificar per la final estatal de la First Lego League (FLL), que enguany es celebra a Tenerife el 23 i 24 de març.

Els Vilabots, un equip de robòtica en família de Vilamajor, ha participat aquest any, per tercera vegada consecutiva a la FLL. El passat dia 9 de febrer va començar a la fase prèvia a Vic, classificant-se en tercera posició. A la eliminatòria participaven 38 equips i 301 participats, tots entre les edats de 10 a 16 anys. El tema de la edició 2018-19 es Into Orbit. La competició consisteix amb diferents parts:

  • Tres rondes de 2:30 minuts on el robot dissenyat pels nois i noies dels Vilabots han de resoldre unes proves concretes sobre un tauler establert per la FLL amb peces de LEGO.
  • Un projecte científic. Aquest any està dedicat a trobar solucions sobre problemes científics i socials relacionats amb els viatges espacials.
  • Un projecte en valors. Es fa una prova final per veure com s’han treballat els valors i funcionament en equip.
  • Una presentació davant de tres jutges per defensar com s’ha construït el robot i com està programat.

El projecte de Vilabots es basa a solucionar dos problemes que es plantegen per a la vida humana a Mart: la manca d’oxigen i aliment. Els Vilabots amb desenvolupat un projecte on a traves de  d’un sistema autònom de suport de vida, que a partir d’una placa Arduino i una sèrie de sensors programats, controla els canvis en el medi de cultiu, i alhora és capaç de solucionar-los fem servir totes les dades obtingudes i fen-les visibles a traves de internet i arribar els nostres mòbils tota la informació. Han optat pel cultiu de Espirulina, que és un cianobacteri de ràpid creixement, molt eficient com a complement alimentari. Ham cultivat Espirulina amb una peixera controlant-ne el procés de creixement, l’augment de pH, la disminució de temperatura….

Per tota aquesta investigació i creació el Cafetó vol Felicitar a aquest grup de nens i famílies.

MOLTES FELICITATS VILABOTS.