NutriScore – Una altra manera de veure el Vending      

 

Cafeto es converteix en la primera i única empresa de Vending del territori espanyol que identifica tots els seus productes amb l’etiquetat NutriScore.

 

En ple debat sobre els productes saludables, Cafeto ,pionera en el sector, decideix identificar com a Saludables tots els productes que estan inclosos en les categoria A o B.

El model NutriScore és un complement al Semàfor Nutricional i consisteix en un algoritme matemàtic que dóna diferent puntuació segons la composició nutricional per cada 100 grams o 100 ml de producte. Amb aquest model, es penalitza principalment els productes altament calòrics, amb molts greixos i sucres i afavoreix els productes amb alt contingut en Fruita, Verdura, Llegums i Fruits Secs.

El NutriScore és un model avalat per la Unió Europea i aprovat per la Organització Mundial de la Salut (OMS)

Complementant aquesta informació que ens aporta l’aplicació del NutriScore, Cafeto utilitza el Semàfor Nutricional adaptat a l’Etiquetat Nutricional Evolucionat (ENL) amb una variant: quan els fabricants utilitzen l’Etiquetat Nutricional Evolucionat (ENL) en base a una “porció” , defineixen ells quina és aquesta porció a mostrar.  Cafeto utilitza com a porció la unitat de venda, aconseguint d’aquesta manera que les dades resultin més entenedores en benefici del consumidor.

Un exemple significatiu d’aquesta variant pot ser la identificació d’un dels productes de més rotació en el nostre sector: el Kinder Bueno. Cada paquet pesa 43 grams i hi ha dues barretes. En l’etiquetat nutricional del fabricant ens mostra la quantitat per 100 grams i per barreta de 21,5 grams.  , Cafeto en canvi, ens mostrarà únicament el semàfor nutricional del paquet de 43 grams, donat que el client comprarà un paquet i la unitat de venda és la totalitat d’aquest paquet i el consumirà sencer.

 

Com informa al consumidor?

 

Cafeto utilitza un codi QR per identificar  els productes saludables amb el seu NutriScore, amb Etiquetat Nutricional Evolucionat (ENL) adaptat, els Al·lèrgens i la Fitxa Tècnica del Fabricant.

Codigo QR

Aquest és un exemple de codi QR. Quan s’escaneja,  es visualitza un document PDF amb la informació dels productes que estan a la venda a la màquina on es troba ubicat el codi.

A diferència dels altres codis de la nostra competència, nosaltres oferim la informació únicament de la màquina seleccionada i sempre actualitzada segons la configuració de la màquina en qüestió, en comptes de posar un enllaç a un lloc genèric.

 

Cada vegada que escanegem el document, apareix la següent informació:

 • Número del dispensador
 • Número intern de configuració
 • Data d’actualització del document
 • Número de selecció de la màquina
 • Nom del producte
 • Fotografia del producte
 • Nutriscore
 • Etiquetat nutricional evolucionat adaptat (ENL)
 • Al·lèrgens i Traces

Planograma

 

A la capçalera de l’informe hi trobem el logo de Cafeto . Si cliquem sobre el logo ens envia directament a la nostra pàgina Web.

A continuació hi ha el número de la màquina, que ha de coincidir amb el codi de la màquina que hem escanejat. Al costat podem veure-hi el número de configuració o planograma i també la data d’actualització del document.

Planograma

 

A la part d’informació del producte, hi tenim el número de selecció. Aquest número coincideix amb la selecció  del producte del qual volem obtenir la informació i que està disponible a la màquina que heu escanejat.

Planograma

Podrem veure el nom del producte i una fotografia per tal que d’identificar-lo fàcilment.

Si es clica damunt la fotografia, anem dirigits a un altre document amb la fitxa tècnica del fabricant on s’amplia la informació per tal que el consumidor pugui decidir si opta per fer efectiva o no la compra del producte.

En l’apartat de Valors Nutricionals,Cafeto informa del NutriScore, amb la corresponent qualificació de la lletra A a la E.

Si algun usuari té dubtes de com interpretar el NutriScore, pot prémer damunt el pictograma i s’obrirà un enllaç a la pàgina de l’AECOC (Asociación Española de Fabricantes y Distribuidores) on s’explica detalladament el seu funcionament.

Addicionalment, posem a disposició del consumidor l’Etiquetatge Nutricional Evolucionat Adaptat (ENL) per unitat de venda. En el cas de l’exemple que trobem a la part esquerra del document, veiem un paquet de 80 grams amb els seus percentatges.

És important saber que la franja verda és menys del 7,5 % de la CDR. La groga ens  sitúa entre el 7,5 i el 20 % i finalment, la vermella ens detalla un índex de més del 20 % del CDR (Quantitat diària Recomanada per la OMS)

Planograma

 

Per acabar, podem visualitzar la informació en relació als 14 grups d’al·lèrgens que són d’obligada informació.

En l’apartat Al·lèrgens tenim els logos dels al·lèrgens que porta el producte. En el quadrant Traces, podem veure-hi les traces de l’al.lèrgen que pot contenir el producte en cas que així ho identifiqui/informi el fabricant.

Si no coneixem quin al·lergen és el que apareix al pictograma, podem préme’l i anirem dirigits a la pàgina web de l’Agència de Seguretat Alimentària de Catalunya, on descriu el component per tal que resoldre qualsevol dubte que puguem tenir.

Planograma

A la última pàgina, ens informa de manera totalment objectiva del percentatge de productes saludables que tenim. Amb un codi de colors.

Si el percentatge es superior al 30 % el visualitzarem en verd. Si està entre el 10 % i el 30 % en groc i per percentatges inferiors al 10 % en vermell.

En l’exemple tenim el 46,51 % de les seleccions saludables.

 

Aquest sistema ja està implementat a bona part de la nostra cartera de clients, amb l’objectiu d’aconseguir el 100 % d’implantació a la totalitat de les nostres màquines d’aliments horitzó mes de juliol de 2019.

D’aquesta manera Cafeto es converteix en la primera i única empresa de vending en informar de manera individualitzada (per màquina/distribuidor):

 

 • Objectivament dels productes saludables que podem comprar al dispensador automàtic
 • De la classificació NutriScore
 • De l’Etiquetat Nutricional Avançat Adaptat (ENL)
 • Dels Al·lèrgens i les seves traces

 

 

Cafeto, compromès amb la societat i immers en un projecte d’empresa basat en la millora contínua a tots els nivells i, tanmateix, a oferir valors afegits als seus clients, implementa una nova millora, absolutament innovadora i pionera en el sector.

 

Cafeto, sempre a l’avantguarda.

 

Cafeto, enjoy your time.